Gazdaságos fűtés korszerű infrapanellel

A hideg az egyik legnagyobb ellenségünk, legtöbben kimondottan utálunk fázni. Éppen ezért, már az ősidők óta fűtjük azt a helyet, ahol élünk, amit ma már sokféleképpen megoldhatunk. A modern kor elektromos fűtései már számtalan formában alkalmasak arra, hogy kiűzzük a hideget otthonuk falai közül, ezek közül az egyik legnépszerűbb az infrapanelekkel történő infrafűtés.

infrapanel

Milyen elven működnek az infrapanelek?

Az infrapanelek egyszerűbb, költséghatékonyabb, valamint biztonságosabb fűtési alternatívát kínálnak otthonunk számára. A korszerű fűtésrendszerek számos előnyüket az elektromágneses sugárzásnak köszönhetik, amelyek láthatatlan sugarak formájában vannak jelen a természetben. Az infravörös sugárzás sokáig bizonyult rejtélynek a tudomány számára. Az európai és amerikai feltalálók ugyanis csak az újkorban kezdtek el foglalkozni – az infrasugárzást is magukban foglaló – elektromágneses hullámokkal. Az elektromágneses spektrumot különböző típusú sugarak alkotják. Ezeket a hullám hosszúsága szerint csoportosíthatjuk, amelyek nagysága rendkívüli változatosságot mutathat. Amíg ugyanis rádióhullámok hossza az épületek méretével vetekedik, addig a gammasugárzás nem nagyobb – az emberi szem számára nem is látható – atommagnál.

Infrapanel, a jövő elektromos fűtése

Energiatakarékos, korszerű, tiszta fűtésrendszert szeretne? A jövő energiaforrása a nap és a szél. Ez megfizethető kiépítési lehetőségekkel és ami a legfontosabb ingyen energiával párosul. Az infrafűtés előnyei: korlátlan élettartam, nem igényel karbantartást, nem szárítja a levegőt, a falakat viszont igen, gyors kivitelezés, sokrétű alkalmazhatóság, kitűnő élettani hatások, éghető felületre is szerelhető, álmennyezetbe is szerelhető, alacsony költséggel kiépíthető (más fűtésrendszerekhez képest), éjszakai áramról is üzemel, energiatakarékos (más fűtésrendszerekhez képest).

Költséghatékony áramellátás

A radiátor vagy egy villanykályha karbantartási költsége akár tízezer forintra is rúghat! Nem is beszélve arról az időről, amelyet azzal töltünk, amíg a szerelőt várjuk otthonunkba. Lakásunk áramellátásának szempontjából így célszerű olyan megoldást választanunk, amely rövid és hosszú távon is költséghatékony lesz számunkra. Habár már bemutattuk, hogy az infrapanelek éves szinten mennyivel kedvezőbb fűtési alternatívát kínálnak számunkra, ezekkel a korszerű berendezésekkel hosszú távon is nyerhetünk. Az infrapaneleknél ugyanis semmilyen karbantartást sem kell végeznünk, mégis zavartalanul fogják otthonunk számára „nap melegét” szolgáltatni.

Az infravörös fűtés alapjai

Megosztás...

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre, szólj hozzá a cikkhez!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük