Időtálló kovácsolt kerítés és kovácsoltvas kapu Önnek is!

A kortalan kovácsoltvasból készült kapuknak és kerítéseknek több száz éves hagyománya van az építészetben. A kézzel kovácsolt kerítések legfőbb előnye, hogy rendkívül időtálló és egy minimális gondozással akár egy család több generációja számára is dísze, és védelmet biztosító térelválasztója lehet házának, akár teljesen egyedi kinézettel. A készen megvásárolható kovácsoltvas elemből összeállított kerítésekhez képest jelentősen nagyobb értéket képvisel, így mintegy praktikus beruházás, növeli is az ingatlan értékét. Az egyedi kovácsolt kerítés tervezésénél szinte csak a képzelet szab határt, a klasszikus mintáktól a modern formavilágig szinte bármilyen egyedi mintázat alkothatja a mutatós kerítést.

Sokszor felmerül a kérdés, hogy mennyi idő egy kovácsolt kerítést elkészíteni, amire egyszerű a válasz: attól függ mennyire sűrű a mintázat és mekkora felület. Például egy egyszerűbb klasszikus és rövid szakaszt lezáró kerítésnek a kivitelezése akár 1-2 hét alatt is kész lehet, de egy díszítésekkel teli hatalmas kapuval megrendelt nagyobb kerítésnek az elkészítése akár egy év kovácsolási munkát is megkövetelhet.

Egy kovácsoltvas kerítés akkor mutat igazán jól, ha a kapu alapanyaga is megegyezik, illetve a mintázatuk is azonos stílusú és hasonló díszítő elemeket tartalmaz. Abban az esetben, ha csupán a kapu készül kovácsoltvasból, a kerítés lehet például rusztikus hatású bontott téglából vagy valamilyen falazókő használata is gyakori. Legyen szó klasszikus vagy modern stílusról, számtalan lehetőség kínálkozik a kovácsoltvas kerítések és kapuk kombinálására.

Íme egy kis ízelítő a Tüzikovács debreceni kovácsműhelyéből:

Klasszikus kovácsolt kerítések és kapuk

Kovácsolt kapu 2 klasszikus
Kovácsolt kapu 1 klasszikus
Kovácsolt kerítés 1 klasszikus

Modern kovácsoltvas kapuk és kerítések

kovácsoltvas kerítés 1 modern
kovácsoltvas kapu 2 modern
kovácsoltvas kapu 1 modern

A képek a Tüzikovács kovácsműhely tulajdonát képzik, és az ő hozzájárulásukkal tettük közzé. Tovább képek, kovácsolással kapcsolatos információk és kapcsolatfelvétel: www.tuzikovacs.hu

Megosztás...

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre, szólj hozzá a cikkhez!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük