Miért vásároljunk ingatlant Tenerifén befektetési célból?

Ingatlanbefektetés Tenerifén
Mielőtt külföldi ingatlan vásárlása mellett döntünk, több szempontot is mérlegelünk, hogy melyik ország mellett tegyük le a voksunkat. Természetesen több potenciális terület is szóba jöhet, ahol lehet jó befektetést találni. Azon kívül, hogy egy évtizede itt élek Tenerifén, van még jó pár indok, ami miatt jó szívvel ajánlom ezt a szigetet befektetési célból. Nézzük mik ezek!

  1. Egész évben szezon van. A nyár sok tengerparti nyaralóhelyen szezon, de amikor „kiürül” a mediterrán Európa, Tenerife akkor is virágzik turisztikai szempontól. Kis túlzással mondhatjuk, hogy októbertől áprilisig mindenki ide jön a Kanári-szigetekre. Érkeznek sportolók (biciklisek, futók) alapozó edzésekre, ide menekülnek az idősek a hideg ellen, és mostanában a digitális nomádok is itt vernek tanyát -pusztán kalandvágyból.
  2. Közel van Magyarországhoz. Rövid repülőúttal (5 órás közvetlen járat) szinte minden nap el lehet jutni. Két modern reptér is várja a turistákat: az egyik az északi és a másik a déli részen. Másrészt nagy kaland a félszigeten keresztül levezetni Huelváig, és onnan egy két napos gyorskomppal áthajózni, akik inkább saját autóval szeretnének  jönni. A közlekedés a szigeten belül is kiváló: ingyenes, nagyon jó minőségű autópályák kötik össze a településeket.
  3. Az európai jogkörnyezet garantálja a biztonságos befektetést. Nem néznek bennünket „farangoknak”, több a turista, mint a helyi kanárió. Bár a spanyol a hivatalos nyelv, értik és jól beszélik az angolt, németet, sőt a franciát is.
  4. Tenerife a népek nagy olvasztókemencéje, mindenki rögtön otthon érzi magát. Kedvesek, mosolygósak itt az emberek, soha nem sietnek és szeretik a külföldieket. Bár kicsi a sziget, mégis kellően érdekes ahhoz, hogy hosszabb távon is tartalmasan el lehessen tölteni az időt. Emiatt és lenyűgöző természeti adottságai miatt szinte minden turista visszatér.
  5. Még mindig jó árban vannak az ingatlanok. Pénzünket értéken tarthatjuk, sőt rövid időn belül számíthatunk annak gyarapodására. Kiadni nagyon könnyű a lakásokat akár hosszú, akár rövid távra, még mindig erősen keresleti piac van.
  6. A kiadásra szánt lakás üzemeltetését ránk is bízhatja. Magyarországi feltételekhez szokott minőséget és megbízhatóságot tudunk nyújtani befektetőinknek.

És végül az utolsó, személyes indok, ami miatt Tenerife egy nagyon jó befektetési célpont: mert nagyon lehet szeretni ezt a kis szigetet. Később talán fordulhat úgy az élet, hogy itt lehet egy második otthonunk -vagy akár végleges is. Azzal, hogy vásároltunk egy ingatlant, legalább az első lépést megtettük egy új élet lehetősége felé.

Ingatlanbefektetés Tenerifén (ingatlanterneifen.com)

Megosztás...

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre, szólj hozzá a cikkhez!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük