A mémmé vált TV reklám. De miért?

De miért Ábel
„De miért Ábelnak” köszönhetően ha meghalljuk azt a kérdést amit  reklámban is jó néhányszor feltesznek, biztos egyből beugrik a termék neve. Mondhatni ez egy sikeres és tudatos reklámkampánynak köszönhető, de ez nem teljesen igaz. Emlékezzünk csak vissza, volt már hasonló félresikerült próbálkozás, a Maggi omlósz reklám Bendegúzzal. Itt is a legtöbb embert inkább irritálta a reklám főszereplője, mint hogy azt mondta volna, hogy milyen aranyos. Még Facebook oldal is született az „Utálom a Maggi OMLÓSZ reklámot!!!!!!” elnevezéssel.

De miért lett jó a sokakat idegesítő reklám?

A Fluimucil reklámban a családi idillt időről időre a kis Ábel egyre idegesítőbb kérdése töri meg, ez a hangulati hullámzás fokozódó érzelmi reakciókat vált ki  mindenkiből. A legtöbben egész egyszerűen irritálónak találják a kisfiú viselkedését, pedig reklám készítőinek valódi célja bizonyára távolt állt ettől. Az, hogy a tévében a csapból is ezt kaptuk, adta meg a lökést az első paródia videók elkészítésére. A nagy videómegosztó oldal ma már tele van Ábel és mag a reklám kifigurázásával. Az emberek kedvelik és terjed, forgalmat generál és egy jó ideig mindenki agyába belevési Ábel kérdését és a köhögéscsillapító márkáját.

Humoros reklám paródiák, de miért?

Szemezgettünk néhányat a reklám paródiák közül, íme:

A legnépszerűbb Radics Peti paródiája több mint egymillió megtekintéssel. A címből is kiderül, hogy mennyire idegesítőnek tartja a szókimondó paródiáiról ismert videós a kissrácot:

PPAP és a Mucsi féle megközelítés

A celebek sem maradhatnak ki a véleménynyilvánításból, itt van Győzike reakciója:

És a végére még egy zenei remix:


Ez csak néhány, de a többi paródia eléréséhez elegendő a videomegosztó keresőjébe beírni azt a kérdést ami már jó ideje mindenkit foglalkoztat: „De miért?

Megosztás...

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre, szólj hozzá a cikkhez!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük