A kapszulás kávé is lehet jó kávé?

kávé kapszula kapszulás kávégéphez

Sokan úgy vélik, hogy az igazán jó kávé a kotyogós- és a jól beállított frissen darált kávét használó készülékekben készül. Ez részben igaz, de mi a helyzet, ha ezt lehet egyszerűbben és gyorsabban, mindig azonos minőségben elkészíteni, tisztábban? Ma már számos ismert márka (pl.: Nespresso, Lavazza, Dolce Gusto) gyárt minőségi kapszulás rendszerű kávégépeket és kínál többféle kapszulát.

Az előre csomagolt kapszulás kávé bár a legtöbb esetben költségesebb, mint a hagyományos őrült- vagy szemes kávé előnyei között említhetjük hogy, gyorsan elkészül, nincs zacc és egyéb takarítani való utána. A vákuumcsomagolásnak köszönhetően a kapszulák a felhasználás pillanatáig megőrzik zamatukat, sokféle ízben és variációban megvásárolhatók. A kapszulás rendszerű kávégépek egyre nagyobb teret nyernek, könnyű kezelhetőségük jelentősen leegyszerűsíti a használatot.

Korábban a kapszulás kávék hátrányai közé sorolhattuk a viszonylag magas árat, kompatibilitási nehézségeket, hogy bizonyos gépekbe csak egyféle kapszula passzol. Itt említhettük meg még, hogy ha már vásároltunk egy ilyen kávéautomatát, márkától és típustól függően nem mindig volt egyszerű a kávékapszula utánpótlást beszerezni.

Mára már változott a helyzet, egyre elterjedtebbek és egyre népszerűbbek a kapszulás rendszerű kávégépek és kávékapszulák. Több nagyobb európai és tengerentúli márka képviselteti magát a piacon, és egyre több cégnél nem csak megvásárolhatók, de bérbe is vehetők a kávéautomaták. A kapszulás kávégép bérlés népszerű kisebb irodákban és egyéb olyan munkahelyeken ahol fontos, hogy egyszerűen gyorsan lehessen kávét főzni, illetve könnyen kiszámítható legyen a kávéfogyasztás.

A kávégép bérlés előnye, hogy a kávé utánpótlással nem a bérlőnek vagy alkalmazottainak kell bajlódnia, a kapszula utánpótlást folyamatosan biztosítja a bérbeadó. A kisebb általános tisztítási folyamaton kívül általában minden egyéb szerviztevékenységet a bérbeadó cég vállal, beleértve a kávégépek szállítását vagy indokolt esetbe cseréjét is. Így egy kényelmes és kiszámítható kávézási lehetőséget kaphatunk például egy munkahelyi környezetben.

Aki gyorsan, tisztán és egyszerűen szeretne kávét főzni, annak a kapszulás rendszer ideális választás lehet. A széles kínálatban bizonyára mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő kávékapszulát, érdemes kipróbálni.

Megosztás...

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre, szólj hozzá a cikkhez!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük