Hogyan írjuk hatékony PR-cikket?

hatékony PR-cikk írás

A PR-cikk címe kiemelten fontos

Lehetőleg ne legyen túl hosszú inkább tömör, de kellően összefoglalja össze hogy miért vagy mire jó termék vagy szolgáltatás. Kerülendők a sablonos jelzők és a túlságosan erőltetett figyelemfelkeltésnek szánt szavak. Ne tévesszük meg az olvasót már az elején, a „legolcsóbb”, „legjobb”, „ne hagyd ki” és hasonlók nem mindig célravezetőek, és nem is mindig fedik a valóságot. Maga a cikk és a linkelt weboldal témájához leginkább illő kulcsszót érdemes a címben elhelyezni, és ne ijedjünk meg a ragozott forma használatától.

A PR-cikk bevezetője

A bevezető szövegrésznek több szempontból is fontos szerepe van. Nagy részben meghatározza, hogy a látogató tovább olvassa-e a cikket, interakciót vált ki vagy sem. Ha kellően meggyőzte a bevezető szöveg lehetséges már csak a kapcsolati adatokért vagy a weboldal elérhetőségéért görget lejjebb, de lehetséges pont azért olvassa végig a cikket, mert sikerült jobban felcsigázni az érdeklődését.
A legtöbb blog és weboldal ahová kihelyezik a PR cikket rendelkezik valamilyen lista nézettel. Ezek általában képpel vagy anélkül, de listázzák a cikk bevető szövegét vagy annak egy részét. A cím mellett ez alapján is dönthet úgy a látogató, hogy a bevezetőben olvasottak miatt végigolvassa a cikket.

A PR-cikk törzsszövege, a tárgy

Itt már sejthető, hogy a bevezetőben összefoglaltakkal tisztában van az olvasó. A cikknek ezen részén érdemes lehet szót ejteni magáról vállalkozásról, elért sikerekről és olyan dolgokról, ami bizalomnövelő hatással bírhat. Ezt követően vagy ennek hiányában maga a termék vagy szolgáltatás részletes bemutatása következik. Itt fontos a könnyen „emészthető” megfogalmazás, amennyiben fontosan érezzük statisztikák és egyéb számadatok közlését azt minél könnyebben érthető mondatokba foglalva tegyük meg. Érdemes kihangsúlyozni a termék vagy szolgáltatás előnyeit és olyan tulajdonságait, ami kiemeli a konkurencia közül.

A PR-cikk záró szakasza

Itt lehetséges röviden összefoglalni miért a mi termékünket vagy szolgáltatásunkat válassza az olvasó, és kapcsolatfelvételre buzdítani. Ha még eddig nem tettük meg egyes termékek esetén célravezető lehet ha említést teszünk hol és hány üzlettel rendelkezünk ha személyesen is szemügyre venné a terméket. Ha cikkünk tartalmazza a weboldalra mutató linket felesleges minden elérhetőségi adat megadása. A linken keresztül megtalálhatja a keresett telefonszámot, üzletcímet közösségi média címeket.

A PR-cikk vizuális tartalmai

Ha van a tartalomhoz kapcsolódó videó vagy kép mindenképp használjuk. A cikknek megfelelő helyeire beillesztve színesíthetjük a tartalmat, vonzóbbá tehetjük az olvasó számára. A szöveg megfelelő tagolásával is olvashatóbbá és átláthatóbba tesszük a cikket, ez főként terjedelmesebb írásoknál tölt be fontos szerepet.

Megosztás...

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre, szólj hozzá a cikkhez!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük