Néhány hasznos tudnivaló a cikkajánláshoz

cikkírás, cikkajánlás tudnivalók
Úgy érezzük hasznos lehet kissé jobban kifejteni a cikkajánlás során megadható tartalmakra vonatkozó tanácsokat, ezzel is növelve az esélyét, hogy biztosan bekerül a megírt cikk a többi publikus írás közé.

Hivatkozás és linkszöveg

Az url és a linkszöveg mező kitöltése az űrlapon nem kötelező, és nem is szükséges minden esetben. Ha például egy olyan terméket, szolgáltatást vagy eseményt mutatnál be amihez készült egy igényes Youtube videó, annak a látogatottságát is növelheted anélkül, hogy meglinkelnéd, hiszen azt beágyazzuk a cikkbe ha elküldöd a hivatkozását.

Kép cikkben

A csatolt kép minőségében és felbontásában is ajánlott, hogy megfelelő legyen a megjelenített felületen, ezzel is növelve a látogatói élményt. Bár a blog sablonja reszponzív, a ma már általános FullHD kijelzőkön a törzsszöveg szélesség és ez által a nekünk elküldött kép ajánlott szélessége 730 pixel. Ez a maximum, tehát ha nagyobb szélességű képet is kapunk ez lesz a megjeleníthető. Ennél lehet kisebb is, de ha középre igazítva helyezzük el nem ajánlott kb 620 pixelnél keskenyebb. A kép tájolása ajánlott, hogy fekvő legyen, így függőlegesen nem vesz el annyi helyett a cikkből és nem tolja ki a képernyőből a szöveges tartalmat.

Felsorolások használata

Ha olyan a tartalom, hogy mindenképp felsorolásszerűen kell megjeleníteni valamit, azt kérünk ne vesszővel egy sorban, hanem külön sorokba kötőjellel/számmal/betűjellel a sor elején tedd meg. A cikkbe beillesztve automatikusan megkapja majd a lista a megfelelő formázást. És ha lehet ne essünk túlzásokba. Például ha egy webáruház kerül bemutatásra amiben harmincféle terméket lehet kapni ne sorold fel mindet, mert messze kerülsz a PR-cikk írástól, és nem jelenítjük meg a beküldött anyagot.

Megosztás...

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre, szólj hozzá a cikkhez!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük