Gerincjóga a gerincproblémák megelőzésére

gerincjóga

Szervezetünk egyik alappillére a gerinc, ezért talán nem is kell hangsúlyozni mennyire fontos az egészsége. A már felvett és megszokott rossz tartás, túl sok ülőmunka olyan elváltozásokat okozhat, amire fájdalomhoz is vezethetnek. A kor előrehaladtával gyakoriak a gerinc kopásos megbetegedései, kialakulhat meszesedés, különböző ízületi- és reumás betegségek, vagy akár csontritkulás. Mindez persze megelőzhető a megfelelő testmozgással, például a jógával. A rendszeres testmozgás önmagában előnyös hatással van ízületeinkre, hiszen a terhelés hatására megnövekszik az ízületeket körülvevő folyadék termelése, ami elengedhetetlen az egészséges mozgástartomány megőrzéséhez, és a különböző súrlódás okozta kopások megelőzéséhez.

A gerincjóga

A Hatha ászanáiból kiinduló gerincjóga célja a test és az idegrendszer egészségének helyreállítása biztonságosan kivitelezhető, az anatómiai alapmozgásokra épülő gyakorlatsorokkal. A gerincjóga gyakorlásával javíthatunk a testtartásunkon, megerősíthetjük és nyújthatjuk az izomzatunkat és akár jelentősen növelhetjük az ízületeink hajlékonyságát. Ezen felül vérkeringés és koncentrációs készség javító hatása is ismert, és egyben remek stresszoldó is. A gerincjóga jó hatással van teherbíró képességünkre, vitalizál és összességében javítja a közérzetünket. Ez az irányzat szinte kortól és nemtől függetlenül mindenkinek ajánlott, rendszeres és gyakorlásával már rövid időn belül érezhetők pozitív hatásai. A gerincjóga már rövid távon is érzékelhető hatásai a vérkeringés és emésztés javulása, hormonháztartás harmonizálása és menstruációs kellemetlenségek csökkenése. Nem utolsó sorban érdemes megemlíteni, hogy gyakorlásával a gerincbetegségek és hátfájás is megelőzhető.

Ha Budapesten olyan stúdiót keresel, ahol szívesen gyakorolnád a gerincjógát, és éreznéd a gerincjóga áldásos hatásait, látogass el a Muditayoga budai jóga stúdió weboldalára, és akár jelentkezz ma! A honlapon bővebb információt olvashatsz az óráról, de sok egyéb hasznos olvasnivalót is találsz.

Egy kis ízelító: Gerincjóga kezdőknek

Megosztás...

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre, szólj hozzá a cikkhez!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük