Dr. Fauci szerint az emlékeztető oltás legjobb az új variáns ellen

A Fehér Ház orvosi főtanácsadója, Dr. Anthony Fauci azt javasolja, hogy az amerikaiak kapjanak egy újabb emlékeztető oltást a COVID-19 legújabb változata ellen. A The Hillnek hétfőn adott exkluzív interjújában azt mondta, hogy az oltás beadása a „legjobb tipp” az új változat legyőzésére.

Kommentárjait azért tette, mert a BA.5 a jelenleg legelterjedtebb fertőzéseket okozó változat. Addig is Dr. Fauci azt állította, hogy az FDA valószínűleg őszre jóváhagyja az új variáns elleni emlékeztető oltásokat. Ez annak ellenére történik, hogy tanulmányok szerint a természetes immunitás hosszabb ideig tart, mint a vakcinaimmunitás.

„Mindig fennáll annak a lehetősége, hogy egy másik variáns is kialakul, és ha ez bekövetkezik, remélhetőleg csak kis mértékben tér el a BA.5-östől abban az értelemben, hogy annak egy al-változata lesz, és nem valami teljesen más” – mondta Dr. Fauci.

A NIAID igazgatója továbbra is védelmezte a COVID-19 vakcinára vonatkozó megbízásokat. Megkérdezték tőle, hogy miért írják elő még mindig sok helyen az oltást, amikor őt magát idézték, amikor azt mondta, hogy mindenki kapcsolatba kerül a COVID-rel, és a legtöbben úgyis elkapják. Dr. Fauci szerint a vakcinák, különösen az emlékeztető oltások, megakadályozzák a betegség kórházi kezelésig való előrehaladását, ami a folyamatos erőltetés oka.

Dr. Fauci, aki kétszer is pozitív lett a vírusra, a Paxlovid-kezelést is dicsérte, mivel elmondása szerint viszonylag enyhe betegséget okozott. Közben az elnök orvosa szerint Joe Biden COVID-tünetei szinte teljesen megszűntek. Dr. Kevin O’Connor hétfőn Karine Jean-Pierre sajtószóvivőnek írt levelében adta a frissítést.

O’Connor szerint az elnöknek orrdugulása és rekedtsége van, de ettől eltekintve pulzusa, vérnyomása, légzésszáma és hőmérséklete normális. Biden befejezte a Paxolvid negyedik kezelését, és a tervek szerint folytatja a gyógyszer szedését. A CDC ajánlásainak megfelelően továbbra is folytatja az izolációt.

A világ kormányainak jelentései szerint azok az emberek, akik megkapták a COVID vakcinát, sokkal több sérülést és halálesetet szenvednek, mint azok, akik nem kapták meg. A One America’s Pearson Sharp többet tudhat meg.

forrás: https://www.oann.com/dr-anthony-fauci-defends-vaccine-mandates-says-covid-jab-very-good-at-stopping-severe-diseases/

Megosztás...

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre, szólj hozzá a cikkhez!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük